Нафтогаз передає ВМС України два буксирних судна

буксир ВМСУ

Укртранснафта, що є частиною групи «Нафтогаз», передасть Військово-Морським Силам України два буксири-швартувальники проєкту G06 збудовані у 2002 році.

До повномасштабної війни маневрені буксири «Львів» та «Укртранснафта» використовували для швартовки танкерів з нафтою на морському нафтовому терміналі «Піденний», повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Обидва судна не постраждали під час бойових дій, перебувають на плаву та укомплектовані необхідним обладнанням. Зокрема, їх можна використовувати для введення великогабаритних суден у порт і виведення з нього, для швартування та відшвартування суден, для здійснення кантування суден, буксирування портових барж та інших плавучих об'єктів.

«Підтримка наших військових залишається серед основних питань порядку денного наших підприємств. Ми постійно аналізуємо, як наші ресурси можуть бути використані для посилення Сил оборони України та стараємось залучити до підтримки військових усе, що зараз може бути корисним для них», — зазначив голова правління Олексій Чернишов.