Солдати будували будинок заступнику комбата

Солдати будували будинок заступнику комбата

Повідомлено про підозру заступнику комбата 43-го окремому полку зв'язку та управління Повітряних Сил (в/ч А2171), який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Слідство встановило, що підполковник — командир одного з батальйонів полку та майор — його заступник з МПЗ, майже рік відправляли підлеглих військовослужбовців на будівництво. Будинок належить заступнику командира батальйону і розташований у курортному селі Прилиманське під Одесою.

«Так, з серпня 2022 року заступник командира військової частини дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, будувати для нього маєток під Одесою. Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалось грошове забезпечення. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 2 млн грн», — повідомляє пресслужба ДБР.

Наразі офіцеру повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.