У ЗСУ встановлено нові беретні знаки

У ЗСУ встановлено нові беретні знаки

Власні знаки на берет отримали військовослужбовці військових частин та підрозділів Сил логістики, Сил підтримки, а також Медичних сил Збройних Сил України.

Відповідні зміни внесені до Зразків військової форми одягу та загальних вимог до знаків розрізнення військовослужбовців та ліцеїстів військових ліцеїв, затверджених наказом Міністерства оборони України від 18 липня 2017 року № 370.

Згідно з описом беретний знак «Сили логістики» має вигляд стилізованого контуру фортеці з чотирма бастіонами, на який накладено схрещені мечі руків’ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, та жезл Меркурія, розташований по вертикалі. Зображення мечів і жезла Меркурія рельєфні.

беретні знаки

Беретний знак «Сили підтримки» має вигляд прорізного ромба із зубчатими краями, на який накладено схрещені мечі вістрями догори та чотири руки у латних рукавицях, з’єднані між собою у замок. Зображення мечів та рук рельєфні.

беретні знаки

Беретний знак «Медичні сили» має вигляд круглого вінка з лаврового листя, у центрі якого вертикально розташований меч вістрям донизу, обвитий змією. Усі зображення рельєфні.

беретні знаки