У Черкаському обласному ТЦК призначено нового керівника

Устименко

Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки очолив полковник Олександр Устименко, який до цього був начальником штабу механізованої бригади.

Відповідний наказ 22 вересня підписано командувачем Сухопутних військ. 4 жовтня нового керівника представили командирам військових частин черкаського гарнізону.

Олександр Устименко (нар. 1983 р.) закінчив Харківський університет Повітряних Сил у 2005 році. Проходив військову службу з 2000 по 2017 рік. У жовтні 2017 року звільнився в запас.

Після початку повномасштабного російського вторгнення мобілізувався до ЗСУ. Під його керівництвом був сформований 44-й окремий стрілецький батальйон, який брав безпосередню участь у боях за Бахмут і в операції зі звільнення Харківщини.

Після командування батальйоном офіцер взяв участь у формуванні 44-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ (військова частина А4723) та був призначений начальником штабу частини. По завершенню формування і підготовки, бригада вирушила на східний фронт.

Відповідно до рішення Президента України щодо призначення керівниками обласних ТЦК бойових офіцерів, полковник Устименко призначений начальником Черкаського ОТЦК та СП.

У 2021-2023 роках центр очолював полковник Олег Веретільник.