Агенція оборонних закупівель Міноборони витратить 1,7 мільйона на пошук трьох членів наглядової ради

Міноборон

Держпідприємство Міністерства оборони України «Агенція оборонних закупівель» оголосило тендер з відбору рекрутингової компанії, яка за 1,7 млн грн знайде кандидатів на посади трьох незалежних членів наглядової ради цього підприємства.

Важливо зазначити, що планують витрачати не бюджетні кошти. Компанію проводитимуть за кошти Уряду Великої Британії, які виділяються через Громадську організацію «Фонд експертної підтримки врядування та економічного розвитку» у рамках спеціальної програми підтримки.

В обґрунтуванні на порталі Prozorro повідомляється, що на виконання Меморандуму про співпрацю між ДП МОУ «Агенція оборонних закупівель» та Фондом закупівля оголошена у порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, виключно в частині оголошення та подання пропозицій (триватиме до 13 березня).

Відповідно до меморандуму Фонд встановив граничну суму, на яку готовий профінансувати рекрутинг — 1 700 000 гривень. Меморандум також передбачає детальний План спільних заходів щодо пошуку та відбору кандидатів.

Громадська організація виступатиме замовником зазначених послуг (не є замовником в розумінні закону про публічні закупівлі), обере рекрутингову компанію та укладе з нею договір за межами електронної системи закупівель. Таким чином, Агенція оборонних закупівель не буде безпосередньо укладати договір із рекрутинговою компанією.

До компетенції Наглядової ради належатиме

  • погодження проєктів стратегії агенції, фінпланів та інвестпланів;
  • встановлення показників ефективності діяльності директора, контроль виконання та оцінка результатів його діяльності;
  • розгляд звіту директора та затвердження заходів за результатами його розгляду;
  • затвердження кандидатур заступників директора;
  • формування антикорупційної політики;
  • призначення та припинення повноважень керівника підрозділу внутрішнього аудиту.