Прикордонники отримали доступ до реєстру ТЦК

кордон

Державна прикордонна служба розпочала перевіряти громадян, що прямують за кордон, через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів «Оберіг».

Доступ до реєстру дозволяє оперативно перевіряти інформацію про військовозобов’язаних, що значно посилило протидію незаконному виїзду за кордон, повідомляє Міноборони.

Впродовж трьох тижнів, завдяки реєстру, прикордонники запобігли 230 спробам використання підроблених документів для перетину кордону.

Раніше для того, щоб підтвердити дійсність документів для виїзду за кордон, прикордонникам доводилося контактувати безпосередньо з представниками ТЦК та СП. Зараз інформацію щодо цього можна перевірити онлайн через реєстр «Оберіг» — у декілька кліків.

«Порушники намагаються використовувати підроблені документи, які б давали право на перетин кордону під час дії воєнного стану. Частина з них — це військово-облікові документи, начебто, видані в територіальних центрах комплектування. Саме тому налагодження дієвого інформаційного обміну між реєстром «Оберіг» та базою даних Держприкордонслужби дозволяє інспекторам ефективно і швидко проводити перевірку таких документів», — поінформував помічник голови Державної прикордонної служби – прессекретар Андрій Демченко.