США передали Україні польовий госпіталь (EMEDS)

військово-польовий госпіталь EMEDS

Сполучені Штати, 18 серпня 2015 року, офіційно передали уряду України військово-польовий експедиційний госпіталь вартістю 7,6 мільйонів доларів з метою покращення медичного забезпечення військовиків в операціях із захисту від агресії об'єднаних російсько-терористичних сил на сході України.

Полковник Керол Нортрап, військова аташе Посольства США в Україні, презентувала госпіталь від імені уряду США на церемонії у Житомирі. Від імені уряду України приймали директор Військово-медичного департаменту Міноборони полковник Андрій Верба, та заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута.

Відомий у Сполучених Штатах під назвою EMEDS (Expeditionary Medical Support - Експедиційна система медичної підтримки), цей військово-польовий госпіталь являє собою легку, компактну реанімаційну споруду, яку можна висунути в район бойових операцій для надання швидкої медичної допомоги. Може використовуватися для лікування поранених, стабілізації пацієнтів та підготовки постраждалих для медичної евакуації до установ, що займаються лікуванням на більш високому рівні. Надаються також первинна медично-санітарна допомога, стоматологічні послуги і послуги загального медичного захисту військового персоналу.

Госпіталь розрахований на роботу 30 лікарів і допоміжних медичних працівників. Він може надавати медичну допомогу трьом тисячам військовиків. Складається із чотирьох наметів, розгортається протягом 24 годин і може діяти автономно без постачання до 10 днів.

Передані сьогодні споруда EMED та медичне обладнання і матеріали, що до неї додаються, коштують приблизно 7,6 мільйонів доларів. Американські військові протягом місяця будуть навчати українських колег, як найефективніше використовувати госпіталь.

Госпіталь EMEDS буде переданий у Високомобільні десантні війська.

USA hospital USA hospital фото: facebook.com/usdos.ukraine


Використані джерела:
Прес-служба посольства США в Києві