Президент наголоcив на необхідності збільшення фахової диференціації грошового забезпечення

Ukrainian Military Pages

Глава держави під час засідання Ради національної безпеки і оборони України наголосив на необхідності подальшого посилення контрактної складової у Збройних Силах.

Водночас, необхідно звернути увагу на питання першочергового комплектування бойових частин та необхідність збільшення фахової диференціації при визначенні рівня фінансування військовослужбовців.

Грошове забезпечення фахових категорій військовослужбовців і тих, хто вперше прийшли на контракт, повинно відповідати рівню знань та досвіду.

Сім тисяч гривень заробітна плата контрактника – це значне досягнення.

Однак, на сьогоднішній день не є прийнятним, коли різниця в грошовому забезпеченні солдата-контрактника, який тільки розпочав службу, і старшини бригади, який 20 років віддав Батьківщині і несе величезну відповідальність за організацію бойового забезпечення, складає 1,5-2 тис. грн, зауважив глава держави.

«Маємо створювати належну мотивацію і для підвищення власної кваліфікації, і для того, щоб крім моральних стимулів були ефективні матеріальні стимули для забезпечення служби у зоні проведення АТО і на лінії зіткнення», - додав Президент.