Президент вимагає невідкладно підняти грошове забезпечення прикордонників до рівня ЗСУ

Ukrainian Military Pages

Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності вирівнювання грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби з тими, хто служить у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії та інших силових відомствах.

«Ми маємо прийняти негайне рішення про внесення змін до Державного бюджету України і забезпечити підвищення грошового забезпечення Державної прикордонної служби», - сказав Глава держави під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.

«Є неприпустимим, коли у нас військовослужбовці різних відомств фінансуються по-різному, коли у нас солдат, який у Збройних Силах, у Національній гвардії, отримує 7 тис. грн, а прикордонник отримує 4–4,5 тис. грн. Категорично неприйнятно», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що військовослужбовці ДПСУ на рівні з бійцями ЗСУ та Нацгвардії несуть службу у зоні проведення АТО, так само виконуючи функції із оборони держави.

Глава держави запропонував включити зазначене питання до кінцевого рішення сьогоднішнього засідання РНБО, а також звернувся до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія з пропозицією про підтримку вирішення цього питання та забезпечення вирівнювання грошового забезпечення.

Відповідний законопроект має бути внесений Президентом на розгляд парламенту як першочерговий. «Прошу визначити цей проект як невідкладний від мого імені. Ми маємо вирішити питання прикордонників найближчим часом», - сказав Петро Порошенко.