Президент доручив Міністру оборони підвищити грошове забезпечення сержантському складу ЗСУ

Ukrainian Military Pages

Під час участі у зборах сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, які проходять на полігоні у Житомирській області, Президент Петро Порошенко дав доручення Міністру оборони генералу армії України Степану Полтораку забезпечити підвищення грошового забезпечення сержантському складу ЗСУ.
«Пане Міністре, я доручаю Вам підвищити грошове забезпечення сержантського складу. Я не вважаю, що є добрим, коли відмінність від грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який служить вже багато років, складає від 200 до 400 гривень. Це не прийнятно/

Ми підвищили загальний розмір грошового забезпечення. Сьогодні треба забезпечити зростання фахівців, сержантів, молодших командирів, щоб, окрім патріотичної мотивації, ми мали і фінансову мотивацію. Це сьогодні знаходиться у ваших можливостях, можливостях Уряду. Просив би також втілити це в життя і мені доповісти», — додав Президент.
Петро Порошенко також нагадав, що на останньому засідання Ради національної безпеки і оборони було прийнято Стратегічний оборонний бюлетень, який визначає програму реформування сектора оборони і безпеки.

Глава держави зазначив, що документом запроваджуються і нові умови підготовки сержантського складу. У зв’язку з цим Президент доручив також збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військовослужбовців на полігонах.
«Пане Міністр оборони, важливо, щоб було забезпечено нові умови і на полігонах. Доручаю спрямувати за рахунок передбачених оборонним бюджетом коштів 140 млн грн. на полігон „Широкий лан“, не менше 50 млн грн. — на Яворівський полігон, 50 млн грн. на полігон підготовки спецназу у Бердичеві. Щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови житла, підготовки сержантського складу.

Саме рівень підготовки українського воїна і сержантського складу забезпечать ефективність дій Збройних Сил, нашу перемогу», — наголосив Президент.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України