Укроборонпром презентував ударний БпЛА АН-БК-1 «Горлиця» та безпілотний транспорт «Фантом»

доповнено
«Укроборонпром» презентував ударний БПЛА АН-БК-1 «Горлиця»

Сьогодні, 29 серпня, державний концерн «Укроборонпром» презентував свої нові розробки, модернізовані та відновлені зразки озброєння і техніки Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову.

На презентації були присутні Міністр оборони Степан Полторак, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України Віктор Муженко, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров, начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов, директори та представники близько 100 заводів концерну.

Серед новітніх розробок презентовані аеродинамічно подібна літаюча модель багатофункціонального безпілотного авіаційного комплексу Антонов АН-БК-1 «Горлиця» та зразок безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу «Фантом».

Багатоцільовий авіаційний комплекс АН-БК-1 «Горлиця» розробляється на ДП «Антонов» у кооперації з провідними підприємствами України. Це буде перший вітчизняний тактичний безпілотний комплекс, який, в тому числі, може нести засоби враження.

«Укроборонпром» презентував ударний БПЛА АН-БК-1 «Горлиця» «Укроборонпром» презентував ударний БПЛА АН-БК-1 «Горлиця»

Злітна маса БПЛА 200 кг, максимальна маса корисного навантаження 50 кг. Практична відстань польоту становитиме більше 1000 км, практична стеля 5000 м.

Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб «Фантом» – це дистанційно керований мінібронетранспортер з колісною формулою 6х6. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км.

«Укроборонпром» презентував «Фантом»

Повна маса транспортного засобу 1000 кг, корисне навантаження до 350 кг. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. «Фантом» здатен транспортувати боєкомплекти, евакуйовувати поранених з поля бою та виконувати бойові здавання.

Презентовано дослідний зразок нового бойового модуля «Вій», встановлений на бронетранспортер «Дозор-Б». Він призначений для ураження воїнів піхоти, транспортних засобів, наземних об’єктів та по повітряних цілях на висотах до 1000 м. Робота модуля здійснюється дистанційно на відстані до 50 м. Прицільно дальність до 2 км., темп стрільби – 3400 постр./хв.

«Дозор-Б» з бойовим модулем «Вій»

Також вищому керівництву держави показали: новий 60-мм міномет за стандартами НАТО, авіаційні ракети Р-27, що виготовлені з вітчизняних комплектуючих, снайперську зброю та бронетанкову техніку.

Укроборонпром Укроборонпром