Київський бронетанковий завод до кінця 2016 року поставить ще 40 БТР-3 до Збройних Сил України

БТР-3

ДП «Київський бронетанковий завод» (КБТЗ), що входить до складу держконцерну «Укроборонпром», до кінця 2016 року забезпечить виробництво і постачання в армію в рамках держоборонзамовлення 40 одиниць нових БТР-3 , повідомив журналістам у понеділок головний інженер заводу Михайло Логвиненко.
«Згідно з держоборонзамовленням, цього року ми повинні зробити і поставити в інтересах Міноборони 45 нових БТР-3. Перші 5 машин уже передані в армію в серпні», – сказав він.
Нагадаємо, що 23 серпня, у Чугуєві були передані п'ять бронетранспортерів БТР-3ДА (допущені до експлуатації в ЗСУ з 2015 року).

Як зазначив головний інженер, нова бронетехніка оснащена двигуном німецької Deutz потужністю 326 к.с., а також бойовим модулем «Штурм-БМ-3М».

Представник оборонного підприємства наголосив, що фінансування Міністерством оборони державного оборонного замовлення на виробництво нової бронетехніки забезпечується ритмічно, згідно з договором.

Також він зазначив, що в 2016 році КБТЗ забезпечив в інтересах ЗС України відновлення і ремонт понад 50 одиниць важкої бронетехніки, зокрема Т-72, Т-64, а також БТР-3 і БТР-70.