Укроборонпром презентував новий безпілотник ANSER

безпілотник ANSER

ДП «СпецТехноЕкспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром» презентувало на міжнародній виставці «Зброя та безпека 2016» свій новий безпілотний комплекс ANSER.

Основні характеристики безпілотного авіаційного комплексу – це можливість перебувати у повітрі від 6 до 12 годин, здатність нести на собі корисне навантаження до 5 кг та використання повністю зашифрованих цифрових каналів передачі даних. При цьому вага самого літального апарату – 23 кг.

Старт літального проводиться з катапульти, а посадка – парашутна. Відповідно для використання даного комплексу не потрібні стаціонарні злітно-посадочні смуги або майданчику.

ANSER доцільно та ефективно використовувати для моніторингу великих територій, берегових ліній, позицій та переміщення противника у глибокому тилу. Детально дослідити територію дозволяє використання оптики з 32х зумом.

На даний момент проводяться відомчі випробування даного комплексу в різних його модифікаціях, в тому числі і з бойовим корисним навантаженням. Розробником безпілотного комплексу є приватне підприємство «Спайтек».



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»