Канадські інструктори провели перший курс з підготовки молодших командирів

Канадські інструктори

У Центрі розмінування ГУОЗ ЗСУ завершився перший навчально-методичний курс з сержантським та старшинським складом «Підготовка молодших командирів», який проводили інструктори ЗС Канади.

Канадські інструктори
Фото: www.mil.gov.ua

Під час навчання, яке тривало три тижні, молодші командири здобували ґрунтовні знання та навички, які їм знадобляться для навчання підлеглих за стандартами НАТО. Велику увагу в ході курсу приділено було розвитку в майбутніх інструкторів техніки викладання, комунікативних та лідерських якостей молодших командирів.

— Я впевнений, що здобуті під час курсу професійні знання та досвід, забезпечать вам подальший кар’єрний зріст та значно підвищать рівень боєздатності штатних підрозділів. В майбутньому — ці курси будуть розвиватися, а набуті знання, уміння та навички ви використаєте під час занять з військовослужбовцями Збройних Сил України, — звертаючись до військовослужбовців, які отримали сертифікати про завершення навчально-методичний курсу зазначив начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков.

Крім того, він висловив щиру вдячність канадським колегам за співпрацю, професійність та творчий підхід до навчання й впевненість, що спільна робота в цьому напрямку продовжуватиметься.

Канадські інструктори Канадські інструктори
Канадські інструктори Канадські інструктори
Фото: www.mil.gov.ua

Привітав також сержантів і старшин із завершенням курсу командувач операції «UNIFIER» об’єднаної оперативної групи України підполковник Вейн Нівен.

— Цей курс є одним із багатьох кроків, які необхідні для того, щоб вкорінити лідерські навики й дати змогу Центру розмінування проводити такі курси самостійно. Всім українським, данським, канадським інструкторам та персоналу, я хочу подякувати за високий професіоналізм, відданість та важку роботу, — зазначив підполковник Вейн Нівен.

Також до військовослужбовців, які завершили курс навчання, звернувся Головний старшина Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський, який зауважив, що набуті знання допоможуть українським інструкторам вже на власному досвіді якісно навчати своїх підлеглих та виконувати поставлені завдання.

Під час перебування у Кам’янець-Подільському головний старшина ЗС України провів зустріч з головними старшинами військових частин гарнізону.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua