Корпорація «Богдан» представить бронеавтомобіль «Барс-8» на виставці IDEX-2017 в Абу-Дабі

Барс-8 фото: ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс»

На Міжнародній виставці озброєння та військової техніки IDEX-2017, яка пройде з 19 по 23 лютого 2017 року в Абу-Дабі, корпорація «Богдан» планує представити кузови уніфікованого нульового (нормального) габариту (КУНГ) та багатоцільовий броньований автомобіль «Барс-8».
Читати також: У лютому розпочнуться державні випробування тактичного броньованого автомобілю «Барс»

Броньований автомобіль «Барс-8» - власна розробка заводу АК «Богдан Моторс», виставковий зразок укомплектовано 12,7-мм кулеметом на поворотній турелі. «Барс-8» позиціонується як автомобіль підвищеної прохідності та стійкості, що має вантажопідйомність більше 2-х тонн та призначений для перевезення особового складу до 10 чол. по пересічній місцевості, дорозі без покриття, з метою виконання тактичних завдань.

Барс-8 фото © new.bogdan.ua

Серед основних переваг «Барс-8» виробник відзнає: забезпечення протимінного та балістичного захисту за стандартом STANAG 4569 Level 2, надійне повнопривідне шасі DodgeRam, посилена підвіска та мости, 6,7-літровий турбо-дизельний двигун Cummins потужністю 385 к.с., що надає автомобілю здатність долати круті підйоми та низький центр ваги, що унеможливлює перевертання при подоланні складних перешкод.

КУНГ, що буде презентовано на виставці IDEX-2017, оснащено автономними системами електропостачання, кондиціонування та мебльовано, задля виконання функцій як командно-штабного пункту так і презентаційно-переговорної кімнати.

Богдан КУНГфото © new.bogdan.ua

Виробництво бронеавтомобілів «Барс» та багатоцільових кузовів здійснюється виробничих потужностях ДП «Автоскладальний завод №2» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан-Моторс» (м. Черкаси).



Використані джерела:
Корпорація «Богдан»