У Міноборони підготовлено проект швидкісного будівництва житла для військових

Ukrainian Military Pages

Вивченню стану справ у вирішенні питань використання земель та об’єктів Міноборони, забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ було присвячено робочу поїздку заступника Міністра оборони генерал-майора Олега Шевчука у Львівську область.

Зокрема у Яворові він узяв участь у робочій нараді з керівниками міст і районів області, представниками Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління. На нараді йшлося, зокрема, про передачу до комунальної власності громад військових містечок та об’єктів, які вже тривалий час не використовують військові, про долю так званих КЕЧівських будинків, які ще залишаються на балансі Збройних Сил України, про проблеми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції тощо.

Генерал-майор Олег Шевчук прийняв пакети документів із пропозиціями розв’язання проблем та поінформував усіх присутніх про плани Міністерства оборони України на 2017 рік.

— У Міністерстві оборони України ухвалено рішення щодо створення робочих груп, які виїжджатимуть на місця для вивчення ситуації з усіх питань, пов’язаних із землями та об’єктами Міноборони, — зазначив заступник Міністра оборони України. — До складу груп увійдуть спеціалісти Головного квартирно-експлуатаційного управління та представники Офісу реформ, які є активістами й мають досвід роботи в будівельній галузі. Це цивільні люди, які вже майже два роки працюють із Міністерством оборони України та мають неупереджений погляд на ці процеси. Під час виїздів вони заповнюватимуть спеціально розроблені анкети щодо кожного об’єкта й здійснюватимуть фото- та відеофіксацію стану справ на них, щоб можна було побачити реальну картину й ухвалити конкретні рішення.

Генерал-майор Олег Шевчук також поінформував присутніх про те, що НАТО відрядило в Міністерство оборони України радника з Великобританії з питань розміщення військовослужбовців, житлових проблем та створення військових містечок. Нині він та українські фахівці напрацьовують можливі шляхи вирішення квартирного питання й раціонального використання земель Міністерства оборони України.

— Наразі вони вже підготували проект зі швидкісного будівництва житла для військовослужбовців, який із березня 2017-го заплановано до реалізації в Миколаєві, — сказав він. — До кінця року там має бути здано шість будинків.

Окрім цього, заступник Міністра оборони України повідомив, що вже триває напрацювання документації щодо створення фондів штатно-посадового житла, аби в кожній військовій частині або поряд із нею було створено житлові містечка без права приватизації житлового приміщення.

Читати також: Реформування житлового забезпечення військових: що зроблено та наступні кроки



Використані джерела: Народна армія