Спецтехноекспорт підтвердив успішні випробування п'яти українських БТР-4М в Індонезії

БТР-4М фото: ukroboronprom.com.ua

Українські бронетранспортери БТР-4М успішно пройшли випробування в умовах тропічного клімату в Індонезії, це підтвердила прес-служба Державного зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт».

П’ять українських бойових машин були поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії у рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Виробляється дана техніка на ДП «Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова», яке також входить до складу Концерну.

Виконання контракту відбулось вже після постачання головних партій БТР-4 на потреби українського війська, у рамках дозавантаження виробничих потужностей українського оборонного комплексу.

Під час випробувань, у присутності українських фахівців, були протестовані амфібійні можливості бронетехніки на морі, проведені вогневі випробування у гірський місцевості та перевірені ходові характеристики українських бойових машин на трасі та на важкопрохідній місцевості.

Читати також: Корпус морської піхоти ВМС Індонезії випробував свої БТР-4М на березі Яванского моря
БТР-4М БТР-4Мфото © ukroboronprom.com.ua

Директор «Спецтехноекспорту» Павло Барбул зазначив, що випробування української техніки проводила комісія, до складу якої входили представники різних підрозділів Міністерства оборони Індонезії. Реалізація цього контракту стала можливою завдяки ефективній взаємодії підприємств українського ОПК та Посольства України в Індонезії.

БТР-4М БТР-4М БТР-4М БТР-4М БТР-4М БТР-4Мфото © ukroboronprom.com.ua

Безпосередньо хід випробувань детально висвітлив кореспондент індонезійського видання Angkasa Арио Нугрох (Aryo Nugroho), який детально описав всі етапи тестування української бронетехніки, які відбулись 19 січня 2017 року.

Читати також: Вогневі випробування бронетранспортерів БТР-4М морської піхоти Індонезії

Нагадаємо, що ДП «Спецтехноекспорт» представило на виставці «Зброя та безпека 2016» нову розробку українських інженерів – безпілотний багатофункціональний тактичний комплекс «Фантом», який вже довів свої бойові можливості за складних погодних умов.

Читати також: Безпілотний транспорт «Фантом» продемонстрував свої можливості під час складних погодних умов

Також, Державне підприємство «Спецтехноекспорт» наприкінці 2016 року представило новий бойовий модуль «Тайпан»