Військова школа «Азов» імені Євгена Коновальця прийняла бійців до лав ІІ сержантського курсу

школа командирів Азов фото: Прес-центр ОЗСП «Азов»

6 лютого у Києві 41 азовець урочисто вступив до лав ІІ сержантського курсу командира відділення Військової школи командирів «Азов» імені полковника Євгена Коновальця.

На плацу на церемонію вишикувалися командири Військової школи, сержанти та рекрути «Азову». Розпочалася церемонія з Гімну України та підняття державного прапору, прапорів «Азову» та школи. Першим слово взяв засновник полку «Азов» Андрій Білецький:

«Я прошу вас сьогодні забути все, що ви знали про «Азов» військо, Україну, війну. Сьогодні вас почнуть вчити з чистого листа. Буде важко, надзвичайно складно. На війні перемагає той, хто має дві речі: волю і командний дух. Виховуйте у першу чергу їх. Всьому іншому вас навчать. Перемагає той, хто має волю померти за метр, який йому треба пройти або відстояти. А командний дух - це коли ти дивишся на людину ліворуч і праворуч від себе і розумієш, що вона помре з тобою за цей самий метр. Навчайтеся, ставайте командою тут. Командою переможемо, або загинемо поодинці. Вдалого навчання!».

Наступним до курсантів звернувся засновник школи, друг Георгій Купарашвілі. Саме він запалив Чашу Знань від свого смолоскипа, як символ того, що він передає знання своїм учням.

«Попереду у вас довга і важка дорога, вчіться і борітесь. Хочу процитувати слова великого полковника Євгена Коновальця, який сказав колись, що у вогні залізо перетворюється на сталь, а у боротьбі народ - у Націю. Будьте тим вогнем, щоб із заліза викувати меч, і стати захистом цієї країни, для якої ви будете навчатися і боротися. По традиції ми символічно передаємо вам Вогонь знань».

Далі азовці один за одним проходили та запалювали свої смолоскипи у Чаші Знань, чим перейняли традицію ставати частиною Військової Школи у сержантів першого курсу. Ставши у стрій, вони зачитали Азовську Молитву, чим увінчали закінчення церемонії.

школа командирів Азов

Перший випуск сержантів Військової школи імені полковника Євгена Коновальця, заснованої у квітні 2016 року за ініціативою полку Національної гвардії України «Азов», відбувся 29 вересня 2016 року.



Використані джерела:
Прес-центр ОЗСП «Азов»