Рейдовий тральщик U360 «Генічеськ» бере участь у спільних тренуваннях з кораблями НАТО

Рейдовий тральщик U360 «Генічеськ» Рейдовий тральщик ВМС ЗСУ U360 «Генічеськ» (пр.1258, шифр «Корунд»), 2016 рік

Сьогодні, 20 березня, рейдовий тральщик ВМС ЗСУ U360 «Генічеськ» разом з кораблями з’єднання Постійної військово-морської протимінної групи НАТО № 2 (SNMCMG2) у визначеному районі Чорного моря бере участь у спільних тренуваннях типу PASSEX.

Мета тренувань полягає у відпрацюванні взаємодії у складі багатонаціонального тактичного з’єднання кораблів відповідно до стандартів НАТО, підвищенні рівня взаємосумісності та набутті офіцерами українських Військово-Морських Сил досвіду організації протимінної боротьби. До тренувань входять — проведення кораблів за тралом, тактичне маневрування, тренування з радіозв’язку, здійснення пошуку та знищення мін (імітаторів).

Рейдовий тральщик U360 «Генічеськ» Рейдовий тральщик U360 «Генічеськ» Рейдовий тральщик U360 «Генічеськ»
фото © facebook.com/navy.mil.gov.ua

Як повідомлялось, із 17 до 20 березня тривав візит до порту Одеси кораблів з’єднання Постійної військово-морської протимінної групи НАТО № 2 (SNMCMG2) — штабного корабля «Контр-адмірал К.Черніцький» («ORP K.X. CZERNICKI», ВМС Польщі), морських тральщиків «Дуеро» («ESPS DUERO», ВМС Іспанії), «Ротвейл» («FGS ROTTWEIL», ВМС Німеччини) та «Аланья» («TCG ALANYA», ВМС Туреччини).