У червні на службу призвуть 1000 офіцерів запасу - найбільше фахівців зв'язку та технічних служб

Ukrainian Military Pages - У червні на службу призвуть 1000 офіцерів запасу - найбільше фахівців зв'язку та технічних служб

Відповідно до наказу Міністра оборони від 30 травня 2017 року №300, з метою організації та проведення призову офіцерів запасу на військову службу за призовом, Генеральний штаб Збройних Сил України видав відповідну директиву.

Нагадаємо, раніше було оголошено, що на військову службу терміном на 18 місяців, призиватимуть офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили військові кафедри та не проходили військової служби. А також, що такі призови надалі будуть проводитися щоквартально.

Читати також: Військкомати почали підготовку призову офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри: хто має право на відстрочку

Директивою Генерального штабу ЗС України від 31 травня 2017 року № Д-5 визначена кількість офіцерів запасу що підлягають призову, з розподілом по областях та військово-облікових спеціальностях. Всього у червні 2017-го на військову службу офіцерського складу за призовом буде призвано 1000 громадян України.

Після призову всі офіцери будуть направлені на курси перепідготовки і підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах.

Як, напередодні, під час брифінгу, повідомив начальник Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Артур Артеменко, з кожної області буде призвано всього кілька десятків офіцерів.

Також він нагадав, що військові кафедри лише за останні 7 років закінчили 91957 осіб, які відповідно складають призовний ресурс для комплектування Збройних Сил України.

Відповідно до розподілу завдань між обласними військовими комісаріатами, завдання на призов поділяється:

м. Київ - 54
Київська область - 91
Житомирська область- 43
Чернігівська область - 31
Черкаська область - 32
Полтавська область - 42
Сумська область - 41
Миколаївська область - 38
Херсонська область - 15
Кіровоградська область - 37
Одеська область - 59
Вінницька область - 39
Закарпатська область - 11
Івано-Франківська область - 48
Тернопільська область - 44
Хмельницька область - 46
Львівська область - 61
Волинська область - 33
Рівненська область - 37
Чернівецька область - 6
Дніпропетровська область - 61
Луганська область - 3
Донецька область - 21
Запорізька область - 37
Харківська область - 70

Щодо розподілу офіцерів запасу за військово-обліковими спеціальностями то найбільшу чисельність складають спеціальності зв'язку (18%), спеціальності з експлуатації та ремонту автомобільної техніки (12%), морально-психологічного-забезпечення (12%), управління механізованими і танковими підрозділами (7%), експлуатації та ремонту озброєння і техніки (7%), кадрової роботи (6%), технічного обслуговування літаків, вертольотів, авіадвигунів (6%), тилового забезпечення - продовольчого та речового (5%), решту 27% складають всі інші спеціальності (РХБЗ, розвідки, протиповітряної оборони, захисту інформації, медичні, юридичні та ін.)

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages