Перспективні розробки від «Укроборонсервіс»: мобільний мінометний комплекс

мобільний мінометний комплекс

Мобільний мінометний комплекс (ММК) призначений для вогневої підтримки підрозділів незалежно від погодних умов удень і вночі на пересіченій місцевості.

ММК може вражати різні групові й одиночні цілі, виявлені розвідкою, що перебувають на відкритій місцевості або в укритті, мобільні й стаціонарні. Мінометний комплекс має високу маневреність, керованість й живучість.

Структура ММК заснована на модульному принципі, що дозволяє використовувати міномети різного калібру від 81 мм до 120 мм у складі комплексу й установлювати ММК на серію колісних транспортних засобів: цивільні пікапи 4х4, вантажівки, гусеничні й колісні БТРи.

Автоматизована система керування вогнем має можливість видавати дані для прицілювання й стрільби в автоматичному режимі. ММК може бути легко адаптований до програмного забезпечення, навігаційних систем і систем бойового контролю замовника.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

ХІІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека - 2016» (Київ, 11-14 жовтня 2016)

В рамках виставки було вперше презентовано мобільний мінометний комплекс (ММК) калібру 120 мм., який, створений і розроблений українським Агентством з перспективних науково - технічних розробок й «Укроборонсервісом».

Особливістю ММК є його надзвичайна мобільність. Він може буди розгорнутий в автоматичному режимі впродовж 30 секунд. При цьому час його згортання після проведення залпу складає 20 секунд. ММК це вже не просто міномет, а цілий комплекс із засобами зв’язку, управління, а також розвідки, серед яких і БПЛА. До всього цього додається простота управління під час ведення вогню, яке здійснюється за рахунок спеціального планшету. Ще однією особливістю ММК є те, що значно зріс кут обстрілу по горизонталі, з 15 градусів до 45, що значно розширило його вогневі можливості.

Ukrainian Military Pages


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Укроборонсервіс»
Веб-сайт Міжнародного Виставкого Центру www.iec-expo.com.ua

довідник озброєння і військової техніки