Повітряне командування «Cхід» відзначило першу річницю створення

Ukrainian Military Pages

14 липня відбулися урочистості з нагоди святкування першої річниці створення повітряного командування «Схід» Повітряних Сил ЗС України.

Повітряне командування було офіційно сформоване 12 липня 2016 року на підставі спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 04 травня 2016 року, як наслідок реагування на нові загрози та виклики терористичної діяльності російських диверсійних груп та радикально налаштованих сепаратистів на сході України.

Військовослужбовців привітали начальник штабу — перший заступник командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-майор В’ячеслав Шамко (який формував повітряне командування і був його першим командиром), уповноважений представник з питань реабілітації учасників АТО Богдан Кунда, представники обласної державної влади та міського самоуправління, духовенство, волонтери та інші.

Вітаючи присутніх, тимчасово виконуючий обов’язки командира повітряного командування «Схід» полковник Валентин Листопад зауважив, що, незважаючи на невелику біографію, в активі особового складу повітряного командування «Схід» успішна участь у стратегічному командно-штабному навчанні «Рубіж-2016», командно-штабних навчаннях з Повітряними Силами ЗСУ «Небесний щит» та комплексному КШН «Південний вітер», а також у командно-штабних навчаннях з Повітряними Силами ЗСУ «Блакитний тризуб-2017».

— Сьогодні перед нами стоять важливі стратегічні завдання по охороні державного кордону України в повітряному просторі, миру і спокою людей. Сотні воїнів повітряного командування «Схід» з честю, мужністю і героїзмом боронять східні сухопутні рубежі Батьківщини, виявляючи високий патріотизм, професіоналізм, майстерність, і відданість українському народові, — наголосив полковник Валентин Листопад.

Під музичну композицію «Плине кача» присутні хвилиною мовчання відділи данину пам’яті загиблим героям АТО.



Використані джерела:
InformNapalm
Прес-центр повітряного командування «Схід» facebook.com/pvkshid