Десантники демонструють креативний підхід у заходах підготовки бойових підрозділів (відео)

Ukrainian Military Pages

У регіонах країні продовжуються бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою та десантуванням 79 окремої десантно-штурмової та 81 окремої аеромобільної бригад ВДВ ЗСУ.

Так, на Херсонщині, черговий етап навчань, які проходять під керівництвом командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського, розпочався з десантування особового складу тактичного повітряного десанту із завданням захоплення важливих об’єктів в тилу умовного противника. Також для бойових дій десанту, на парашутних платформах були десантовані вантажі з важким піхотним озброєнням та боєприпасами, автомобілі та зенітні установки.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages

А в цей час, на морському узбережжі, артилерійські підрозділи ВДВ виконали бойові стрільби прямим наведенням по морських цілях. За сценарієм навчань, угрупування десантних кораблів умовного противника з метою захоплення плацдарму, висадило з моря бронетехніку. Проте, під час висадки умовного противника до берега та прибережної смуги, артилеристи знищили його прямо на воді.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Керівник навчань — командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що в даному етапі застосовувалися всі типи ствольної артилерії, які стоять на озброєнні в артилерійських підрозділах ВДВ.

— Десантники повинні бути навчені знищувати противника за будь-яких обставин та будь-яких ситуаціях, до якої би тактики чи хитрощів не вдавався противник, — підкреслив генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

До речі, виконання бойових стрільб по надводним цілям — досить непроста річ. Сама складність ведення вогню полягала у різниці висот, які потребують індивідуальної поправки на перевищення вогневих позицій, що знаходяться на висоті узбережжя — над рівнем моря. При цьому артилеристи-десантники вибирали командно-спостережний пункт так, щоб забезпечити ведення розвідки і коректування вогню на найбільшу дальність стрільби, вести спостереження за зрізуванням води, прибережної смуги тощо.

Ukrainian Military Pages

За черговим етапом проведення навчань спостерігав начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-армії України Віктор Муженко, генерали та офіцери Генерального штабу.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua