«Шабла - 2017»: всі чотири українські ракети 5В55Р зенітної системи С-300 вразили повітряні цілі

Ukrainian Military Pages

У Болгарії, на узбережжі Чорного моря відбулися міжнародні тактичні навчання з бойовою стрільбою «Шабла — 2017».

Полігон розташований поблизу невеликого болгарського містечка Шабла, відповідно, навчання, в яких брали участь підрозділи зенітних ракетних військ Республіки Болгарія, України, Сербії та США, отримали таку ж назву.

«Особовий склад з бойовою задачею справився. Всі чотири ракети які ми привезли з України успішно вразили мішені», - підсумував результати навчань начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Дмитро Карпенко.

«На полігоні «Шабла» була перевірена ефективність роботи ракет 5В55Р, які пройшли ремонтно-відновлювальні роботи в умовах заводу. Безумовно це правильне рішення, оскільки це дозволяє значно збільшити той запас, який є. Окрім того, ці роботи підтвердили також можливість експлуатації ракет, яким був продовжений ресурс», - повідомив директор Жулянського машинобудівного заводу «ВІЗАР» Анатолій Коваль.

Ukrainian Military Pages

Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов прокоментував перебіг навчань: «Ми будемо брати участь у таких навчаннях і у майбутньому, це важливий досвід».

Окрім вже згаданих зенітних ракетних систем С-300, на цих навчаннях також здійснювались пуски з комплексів «Куб», «Нева», «Оса». Ці, ще радянські, системи в реальній обстановці конкурували з мобільними американськими системами «Авенджер».



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua