Інструктори Великої Британії підготували понад 5000 військовослужбовців Збройних Сил України

Ukrainian Military Pages

Інструктори Великої Британії вже підготували понад 5 000 військовослужбовців Збройних Сил України, що на 1 000 більше, ніж планувалося.

Про це, вчора, повідомив Міністр оборони Великої Британії Сер Майкл Феллон за результатами зустрічі в Лондоні з Міністром оборони України генералом армії України Степаном Полтораком.

Сер Майкл Феллон повідомив, що Велика Британія оптимізує модель підготовки в рамках операції «Орбітал» шляхом зосередження уваги на циклі «Навчи Тренера» (Train-the-Trainer), а також підготовці та наданні консультацій.

«Ми очікуємо, що такі зміни сприятимуть продовженню операції з підготовки ЗС України в наступному році», — сказав Міністр оборони Великої Британії.

Британські інструктори працюють в Україні з 2015 року в рамках операції «Орбітал», тренуючи українських військових з багатьох оборонних навичок: виявлення мін та саморобних вибухових пристроїв, надання медичної допомоги та з питань логістики. Минулого року Сер Майкл Феллон підтвердив, що навчальну місію буде продовжено, принаймі, до початку 2018 року.

Ukrainian Military Pages

«Ми вже підготували понад 5 000 військовослужбовців Збройних Сил України, що є чітким месседжем — ми віддані справі підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Велика Британія посилює свої позиції в світі, залишаючись поруч зі своїми українськими друзями», — зазначив Міністр оборони Сер Майкл Феллон.

Під час зустрічі Міністри оборони також обговорили, як Велика Британія може підтримати реформи секторів оборони та безпеки в Україні.

Як повідомлялося, у Великій Британії, в рамках Міжнародної конференції з питань реформ у Україні, яка проходить в Ланкастер-Хаузі, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак обговорить стан запровадження реформ до 2020 року разом з іншими міністрами України. На цій масштабній Міжнародній конференції уряд Великої Британії та міжнародні партнери підтвердять свою підтримку процесу реформ в країні.


ua en
Використані джерела:
GOV.UK