ЗСУ отримають 72 танки Т-72 та 20 бронемашин «Дозор-Б»

Ukrainian Military Pages

Президент України Петро Порошенко сьогодні під час виступу на Львівському бронетанковому заводі повідомив, що ЗС України цього року мають отримати 72 модернізованих танки Т-72.

Нагадаємо, що ще на початку 2015 року, заступник гендиректора ДК «Укроборонпром» Юрій Пащенко пропонував модернізувати танки Т-72 з армійського резерву до стандартів НАТО:

«Танк Т-72 не перебуває на озброєнні української армії. Причому випускати ці танки, не маючи необхідної виробничої бази та запасних частин, немає ніякого сенсу. В Україні є майже 300 цих танків, вони повністю підлягають відновленню. Ми запропонували Міністерству оборони модернізувати їх до стану танків PT-91, які перебувають на озброєнні у Польщі, фактично до стандартів НАТО»

Ukrainian Military Pages

Також Президент повідомив про виділення 920 млн. гривень Львівському бронетанковому заводу, які будуть спрямовані на танки, пожежні машини та бронемашини «Дозор». За планом цього року планується побудувати 20 бронемашин «Дозор-Б».

Читати також: Львівській бронетанковий завод виготовить 20 бронемашин «Дозор-Б» у рамках ДОЗ-2017

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Взагалі, відповідно до визначених Генеральним штабом потреб, цього року сплановано поставити до військ понад 10 тисяч одиниць озброєння та військової техніки. Повідомив, сьогодні, під час брифінгу, заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук.

Цього тижня, Верховною Радою, були також внесені зміни до Бюджету-2017, що передбачають виділення 300 млн гривень на поставку до Збройних Сил України танків БМ «Оплот».