На військовому полігоні у Болгарії українські зенітники готуються до стрільб ЗРС С-300

Ukrainian Military Pages

У Болгарії проходить підготовка підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України до бойових стрільб зенітних ракетних систем С-300.

На полігоні «Шабла» Військово-повітряних сил збройних сил Республіки Болгарія, сумісно з іноземними колегами триває підготовка бойових обслуг підрозділів зенітних ракетних систем С-300 зі складу зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України до Міжнародних тактичних навчань з бойовою стрільбою «Shabla — 2017».

Так, 13 липня, за планом керівника навчань — заступника командувача ВПС ЗС Республіки Болгарія бригадного генерала Петьо Мірчева відбулися тренування офіцерів пунктів управління різних держав, які залучаються до навчань.

За словами керівника української сторони генерал-майора Дмитра Карпенка, участь українських військових у цих тренуваннях дало можливість на практиці відпрацювати заходи бойової роботи, успішно виконати визначені планом навчань завдання щодо умовного знищення повітряних цілей.

Одночасно з проведенням тренувань тривають сумісні заходи підготовки техніки та озброєння до практичних бойових стрільб по повітряних мішенях.

Ukrainian Military Pages

Читати також: Зенітні ракетні підрозділи у 2017 проведуть більше 100 навчань та бойові стрільби ЗРК С-300, «Бук-М1»

Ukrainian Military Pages

До участі у навчаннях, окрім бойових обслуг С-300, залучатимуться також офіцери з організації взаємодії та курсанти факультету ЗРВ Харківського НУПС, загальною кількістю до 80 військовослужбовців, та 2 літаки військово-транспортної авіації.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua