Знищений під Жолобком командир розвідгрупи Щерба отримав зброю зі складів МО РФ

Ukrainian Military Pages

24 червня 2017 року в районі села Жолобок Луганської області українські військові з 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ліквідували диверсійну групу терористів і взяли в полон кадрового російського військовослужбовця з 22-ї бригади СпП ГРУ РФ.

Командир 93-ї бригади Владислав Клочков заявив, що під час зіткнення з диверсійною групою ворога був знищений командир цієї групи, кадровий російський офіцер Олександр Щерба, у полон взяли чотирьох боковиків, зокрема, громадянина Російської Федерації, жителя Алтайського краю, військовослужбовця 22-ї бригади СпП ГРУ РФ Віктора Агєєва.

Проаналізувавши фотографії зброї російської розвідгрупи, волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm встановили, що снайперська гвинтівка знищеного командира Щерби Олександра Олександровича виготовлена в РФ після 2000-го року. Такі висновки ми зробили, звіривши серійний номер гвинтівки 0061272 з даними на російському спеціалізованому форумі guns.ru.

Ukrainian Military Pages

На сайті є запис про те, СВД (7.62-мм снайперская гвинтівка Драгунова) під номером 0061147 була виготовлена у 2000 році. Останні три цифри серійного номера гвинтівки Щерби свідчать про те, що його гвинтівку виготовили пізніше, ніж вказану на сайті. Слід також звернути увагу на новий обвіс гвинтівки: пластикову цівку і новий пластиковий приклад. За даними з відкритих джерел, з таким обвісом гвинтівки почали виробляти з 1998-1999 років. Фактів експорту в Україну російських снайперських гвинтівок СВД в «пластику», випущених після 2000 року, немає. Відкопати в «шахті» Донбасу чи отримати як трофей під час бойових дій з підрозділами ЗСУ неможливо.

Ukrainian Military Pages


ua en

InformNapalmМатеріал для InformNapalm підготував Михайло Кузнецов


Техніка російських окупантів на Донбасі