Нові назви частин - 72 бригада Чорних запорожців, 24 бригада імені короля Данила Галицького ...

Ukrainian Military Pages

Як вже повідомлялось під час параду військ з нагоди Дня Незалежності України планується присвоєння почесних найменування військовим частинам, які проявили мужність і героїзм та відзначились в ході бойових дій на сході України.

Журналісти 5 каналу у своєму відеосюжеті, трохи привідкрили таємницю, які саме найменування отримають військові частини.

Наприклад 72-а окрема механізована бригада отримає ім'я «Чорних запорожців», а 24-а окрема механізована бригада отримає ім'я короля Данила ...

«З'являється Іван Виговський, з'являється Євген Коновалець, тобто це знакові імена для української мілітарної історії з одного боку, і це знакові імена для протистояння російській інформаційній агресії.

Тому, що якщо ми згадуємо Івана Виговського – це 1659 рік, перемога над московськими військами під Конотопом. Якщо ми згадуємо 72-гу бригаду, який присвоюється ім'я Чорних Запорожців, то це наш славетний підрозділ 1917-1921 років, який так само відзначився у боротьбі проти російської агресії.

І найголовніше те, щоб наші військові розуміли, що вони не з'явилися на пустому місці», – прокоментував історик Василь Павлов.