ЧСЗ завершив ремонт водолазного судна ВМС «Нетішин»

Чорноморський суднобудівний завод завершив ремонт водолазного судна ВМС Нетішин

На миколаївській верфі компанії «Smart Maritime Group» (Чорноморський суднобудівний завод) завершено ремонт морського водолазного судна U700 «Нетішин» Військово-Морських Сил України.

Ремонт «Нетішина» проводився з квітня нинішнього року на околостапельной плиті стапеля «0». Була виконана заміна металу обшивки зовнішнього корпусу, ремонт гвинто-рульового комплексу, донно-бортової арматури, очищення, фарбування.

По завершенні докового ремонту судно, за допомогою фінського крана «KONE» вантажопідйомністю до 900 тонн, було спущено на воду. Після установки на місці обухів привального бруса, центрування валопроводу та інших робіт, «Нетішин» успішно пройшов швартові та ходові випробування. В даний момент судно вже знаходиться у місці постійної дислокації в м Очаків.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Контрактна вартість ремонту склала близько 6 млн. гривень.

Морське водолазне судно U700 «Нетішин» побудоване у 1973 році (заводський № 111) на Гороховецькому СЗ за проектом 535М, шифр «Краб», як морський водолазний бот «ВМ-230». У 1992 році судно «ВМ-230» увійшло до складу ВМС України, отримавши назву «Надія». 1997 року назву змінено на «Нетішин» та присвоєно бортовий номер U700.

Ukrainian Military Pages

Чорноморський суднобудівний завод має великий досвід ремонту кораблів і суден для ВМС і Держприкордонслужби України. Тільки в 2012-2014 рр. тут було відремонтовано 6 кораблів ВМСУ, в минулому році - сторожовий корабель Держприкордонслужби, а в нинішньому - спільно з партнерами - артилерійський катер U170 «Скадовськ» ВМС ЗС України.

Як повідомляє прес-служба суднобудівного холдингу «Smart Maritime Group», що об'єднує миколаївську і херсонську верфі, обсяг виробництва SMG в 2016 році склав 395 млн. грн. Сума податків і зборів, сплачених компанією в бюджети всіх рівнів, за 2016 рік склав 74 млн. грн. Середня заробітна плата по холдингу в липні 2017 р. склала 8155 грн., у тому числі заробітна плата збирачів корпусів і зварювальників - 9921 грн.