Кінологічна служба Національної гвардії розробила мобільний причеп-комплекс для службових собак

Кінологічна служба НГУ розробила мобільний причеп-комплекс для службових собак

Кінологічною службою Національної гвардії України спільно з науковими фахівцями Державного науково-дослідного інституту МВС України розроблено мобільний причеп-комплекс для перевезення і утримання собак.

Цей мобільний причеп-комплекс, поки що дослідний зразок, використовуватиметься кінологічними підрозділами НГУ для виконання службово-бойових завдань та навчання, які передбачають невелику кількість собак.

Дослідний зразок складається: з 4 боксів для перевезення службових собак, вольєрів, баку для їхнього напування, набору для прибирання, місця зберігання спецспорядження. Крім того, у кінологічному спеціалізованому причеп-комплексі передбачено автономне освітлення. В ньому собаки утримуватимуться комфортабельніше не лише під час перевезення, а й в польових умовах. Адже в розгорнутому причеп-комплексі продумано тимчасові вольєри.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

- Вчора [21 вересня - ред.] на базі військової частини 3027 Північного ОТО штабом Головного управління Національної гвардії України та представниками Державного науково-дослідного інституту МВС України проводилися випробування та тестування кінологічного спеціалізованого причепа-комплексу для перевезення службових собак на відповідність технічному завданню, - розповів полковник Тарас Григорович Борита начальник кінологічної служби штабу Головного управління НГУ і один з ініціаторів створення оперативного причеп-комплексу. – Дослідний зразок був протестований, як польовий розгорнутий вольєр, так і під час його транспортування.

Побачити кінологічний спеціалізований причеп-комплекс для зручного перевезення і утримання службових собак в польових умовах можна 10 жовтня у Києві в Міжнародному виставковому центрі по Броварському проспекті, 15 поруч з М. Лівобережна.

Читати також: Національна гвардія закупила спецавтомобіль для перевезення службових собак (відео)



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України ngu.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки