У США стартував продаж складаної гвинтівки F&D Defense XAR Invicta

Ukrainian Military Pages

AR-подібну гвинтівку XAR Invicta зі складаним стволом вперше презентували на весні цього року на щорічній конвенції NRA в Атланті.

У гвинтівок AR-15 з традиційною системою газовідведення без поршня, як відомо, є буферна трубка, яка тягнеться до приклада, і унеможливлює використання складних прикладів. Деякі виробники вирішували цю проблему, встановлюючи системи газовідведення з поршнем, при якій буферна трубка вже не була потрібна.

F&D Defense XAR Invicta на Ukrainian Military Pages

Інші розробляли адаптери, завдяки яким можна було від’єднати буферну трубку від ствольної коробки і використовувати складаний приклад.

Читати також: Як придбати зброю в Україні: 10 простих кроків

Але в компанії F&D Defense пішли іншим шляхом, замість складаного приклада, у гвинтівки XAR Invicta – складаний ствол. Ця система вигідно відрізняється від інших тим, що в складеному стані ствол не від'єднується повністю – таким чином, гвинтівку можна дуже швидко привести в бойове положення.

F&D Defense XAR Invicta на Ukrainian Military Pages

Для того щоб скласти ствол, оператору потрібно повернути важіль на правій стороні ствольної накладки. Важіль виготовлено зі штампованого алюмінію, і для того щоб його задіяти, знадобиться патрон або гільза.

F&D Defense XAR Invicta на Ukrainian Military Pages

Гвинтівку пропонують у двох забарвленнях – чорному та Flat Dark Earth. Також на вибір надаються два стволи завдовжки 16 і 14,5 дюймів. Ствол завдовжки 14,5 дюймів буде за стандартом обладнаний відокремлюваним ДГК. За бажанням, виробникові можна відправити свій ДГК, і його встановлять на гвинтівку.

Ціна складаної гвинтівки F&D Defense XAR Invicta – $2499,99

F&D Defense XAR Invicta на Ukrainian Military Pages

Звісно, що конструкція зі складаним стволом не буде такою ж надійною, як з фіксованим стволом. Але якщо потрібна гвинтівка, що легко вміщається у рюкзак, то чимось доведеться жертвувати.

Читати також: Три найчастіші питання про зберігання, транспортування та застосування зброї в Україні



Використані джерела:
zbroya.info

довідник озброєння і військової техніки