НВО «Практика» представило новий варіант бойової колісної платформи «Отаман» 8х8

Ukrainian Military Pages фото © Dylan Malyasov

Київське Науково-виробниче об'єднання «Практика» на першому Всеукраїнському форумі приватних підприємств оборонної промисловості продемонструвало новий варіант колісної платформи «Отаман» 8х8, яка є глибокою модернізацією БТР-60.

Про це повідомляє Defence Blog.

Нагадаємо, що платформа «Отаман» 8х8 вперше була представлена на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека – 2016» (у версії 120-мм самохідного міномету). Машина створена шляхом глибокої модернізації шасі БТР-60/70 - новий бронекорпус з передньомоторною компоновкою та повна заміна «силової лінії» (двигуна та трансмісії).

Читати також: Базове колісне шасі (БТР) «Отаман» 8х8

Представлений на форумі новий варіант модернізації БТР-60 орієнтований на мобільність та вогневу міць. Новий корпус виконаний із сучасної сталі та випробовується за різними міжнародними стандартами, має прогнозований рівень балістичного захисту STANAG 4569 рівня II. Для підвищення захисту також може бути обладнаний навісною керамічною бронею.

Otaman wheeled armoured vehicle Ukrainian Military Pages фото © Dylan Malyasov

«Отаман» 8х8 - броньована колісна амфібійна транспортна платформа. Має класичне компонування, водій розміщується у передній частині корпусу зліва, за ним командир машини, моторний відсік - справа. Водій має власний купол з трьома перископами. Бойове/десанте відділення у кормовій частині.

Машина оснащена бойовим модулем БМ-3М «Штурм-М», розробленим Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені O.Морозова (ХКБМ). Бойовий модуль є одним з найкомпактніших і разом з тим найпотужніших з існуючих модулів даного класу. Має невеликий займаний внутрішній обсяг бойового відділення. Озброєний 30-мм автоматичною гарматою, 7,62-мм кулеметом та автоматичним гранатометом, а також комплексом керованого озброєння «Бар’єр», який забезпечує бронепробиття не менше 800 мм, не враховуючи динамічний захист, на відстані до 5 км, що дозволяє знищувати будь-яку бронетехніку противника.

Otaman wheeled armoured vehicle Ukrainian Military Pagesфото © Dylan Malyasov


ua en

довідник озброєння і військової техніки