У 184-му навчальному центрі розпочали підготовку курсантів на сучасних тренажерах бойової техніки

У 184 навчальному центрі розпочали підготовку курсантів на сучасних тренажерах бойової техніки

Курсанти 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ навчаються керувати технікою на новітніх електронних тренажерах-симуляторах.

БМП-2, БТР-4 й танки Т-64 — їх комплексні динамічні тренажери були введені в експлуатацію цього року. Протягом трьох місяців проводилась підготовка інструкторів 184-го навчального центру, їх навчали методиці викладання та пояснювали принцип роботи тренажерів-симуляторів. Тепер же вже місяць триває навчання курсантів: тренуються механіки-водії, навідники та командири бойових машин. Курсанти навчаються як самостійним діям, так і діям у складі підрозділу.

Читати також: До військових навчальних закладів поставлено 6 комплексних динамічних тренажерів Т-64-Б(БВ)

Викладач циклової комісії вогневої підготовки майор Олександр Герасімов розповідає: «Завдяки цим тренажерам військовослужбовці можуть навчитися керувати бойовою технікою, при цьому не виїжджаючи на полігон та не витрачаючи боєприпаси, пальне і час. Тряска, нахил, звуки пострілів та руху — все майже як в реальності. Також інструктор має можливість керувати симуляцією та слідкувати за полем зору і діями кожного з членів екіпажу, що є дуже важливим для якісного навчання».

Програма підготовки фахівців бойових машин складається з теоретичної та практичної частини. Після теоретичних занять, які включають в себе лекції та вправи на тренажерах симуляторах, вони повинні виконати практичні вправи з водіння безпосередньо в польових умовах, а це не менш, ніж 90 км.

— Для максимально ефективної підготовки військовослужбовців ми постійно покращуємо теоретичну і матеріальну базу. Зокрема, використовуємо найновіші методики навчання, навчальну техніку та обладнання, щоб досягти найкращого результату, — підкреслив заступник начальника 184-го навчального центру з морально-психологічного забезпечення підполковник Володимир Безбородов. — Так, наприклад, завдяки використанню електронних тренажерів-симуляторів, навіть вперше опинившись на місці механіка-водія чи навідника, військовослужбовці будуть вже достеменно знати принцип роботи і зможуть у повній мірі використовувати бойовий потенціал транспорту.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного