Українська збірна завершила «Ігри Нескорених» у Торонто з 14 медалями

Ukrainian Military Pages Золотий медаліст Роман Панченко поруч із двома іншими учасниками Invictus Games 2017, 29 вересня 2017 року, Торонто. Фото © AFP

Українська збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених з 14 перемогами, здобувши 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалі!

Нагадаємо, що з 21 по 30 вересня українські ветерани та військовослужбовці, які отримали поранення чи захворювання під час або внаслідок виконання службового обов’язку, змагалися на масштабних міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» — Invictus Games у Торонто (Канада).

У перший день змагань «Invictus Games» у легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра бронзову нагороду виборов колишній військовослужбовець 51-ї механізованої бригади ЗС України, а нині — лейтенант Національної поліції України Сергій Торчинський.

Ukrainian Military Pages

29-річний військовослужбовець Збройних Сил України, курсант Інституту танкових військ, учасник Іловайської операції, Олег Зімніков виборов для української збірної перше золото, першим подолавши дистанцію у 1500 метрів під час змагань з бігу.

Ukrainian Military Pages

Військовослужбовець Окремого полку Президента України Збройних Сил України, капітан Василь Пашкевич поклав в скарбничку української національної збірної другу золоту медаль, виборовши перше місце у змаганнях з пауерліфтингу. Три підходи по 160 кг, 171 кг та 175 кг принесли команді українських героїв чергову перемогу!

Ukrainian Military Pages

Також українські спортсмени у веслуванні на тренажерах в нелегкій боротьбі вибороли для команди 3 нагороди!

Так, 1 бронзову медаль з 4-хвилинного веслування на тренажерах завоював уповноважений президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко. Ще одну «бронзу» з 1-хвилинного веслування завоював доброволець полку «Азов» Павло Мамонтов, та «золото» з 4-хвилинного веслування виборов капітан команди — майор Національної поліції України Олександр Писаренко.

Високі результати попри негоду та вітер продемонстрували й наші лучники.

Ukrainian Military Pages

22-річний Роман Панченко виборов «золото» у змаганнях зі стрільби з луку.

Роман — боєць 25-ї повітряно-десантної бригади ЗС України. Був тяжко поранений у бою під Красним Лиманом — пробиті печінка, селезінка, ушкоджений хребет. Переніс ряд складних операцій, після яких лишився прикутим до інвалідного візка. Довгі та виснажливі тренування, робота над собою та підтримка друзів, рідних та команди — все це дало свій результат!

У фіналі стрільби з лука у командному заліку українські лучники — Катерина Михайлова, Роман Панченко та Валерій Рак здобули «срібло»!

Ukrainian Military Pages

Одразу чотири золоті медалі у скарбничку збірної України додав військовослужбовець Збройних Сил України Павло Будаєвський, який змагався у плаванні під час Ігор нескорених у Торонто. Він виявився найшвидшим у кожному із запливів, у яких брав участь: 50 та 100 метрів вільним стилем, а також 50 метрів на спині і 50 метрів брасом.

Ukrainian Military Pages

Таким чином Павло Будаєвський став найрезультативнішим спортсменом української збірної Ігор нескорених 2017. Пишаємося!

Ukrainian Military Pages Українська команда

Довідка. «ІГРИ НЕСКОРЕНИХ» (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані Принцем Гаррі. Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже у 2017 році Ігри Нескорених відбудуться у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових візьме у них участь.

Підготовка української команди тривала майже рік, до процесу були залучені Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна гвардія України, Національна поліція України, Державна прикордонна служба України, Міністерство молоді та спорту, Міністерство соціальної політики, Міністерство закордонних справ, Міністерство інформаційної політики, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ та партнери національної збірної Ігор Нескорених України: Агенція НАТО з підтримки та постачання, міжнародна компанія Crown Agents, Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine, телеканал СТБ, мережа АЗК KLO, партнери з протезування кандидатів та учасників Національної збірної України Ігор Нескорених.


ua en