Президент вручив Бойовий Прапор 503-у окремому батальйону морської піхоти ВМС ЗС Украни

Ukrainian Military Pages

Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки у Маріуполь вручив Бойовий Прапор 503-му окремому батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

«Історія будь-якої військової частини відзначається доленосними віхами, які залишаються в пам’яті кожного військовослужбовця на все життя», — звернувся Верховний Головнокомандувач до українських воїнів.

«Сьогодні саме такий день в літописі 503-го окремого батальйону морської піхоти. Батальйон створений під час війни з російським агресором. Його основу склали мобілізовані патріоти і військовослужбовці з бойовим досвідом. У стислі терміни ви провели злагодження та приступили до виконання бойових завдань, насамперед — захисту, оборони Маріуполя», — зазначив Петро Порошенко.

«З нагоди урочистого відзначення Дня морської піхоти, маю за честь вручити особовому складу батальйону бойовий прапор — як свідчення високої довіри з боку керівництва держави, її вищого військового командування та всього українського народу. Вірю, що особовий склад батальйону з честю нестиме свій бойовий прапор як символ військової доблесті і слави. А саме знамено стане оберегом для кожного з вас», — сказав Президент.

Знамено отримав командир військової частини майор Вадим Сухаревський.

503-й окремий батальйон морської піхоти — військова частина Військово-Морських Сил, призначена до дій у складі тактичних десантів, а також оборони ділянок узбережжя, портів та інших важливих об’єктів в Азовській операційній зоні. Сформований у 2017 році на базі лінійного батальйону морської піхоти 36 окремої бригади морської піхоти.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua