Державну спеціальну службу транспорту передано в систему Міністерства оборони

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 5 грудня, Верховною Радою України прийнято законопроект № 7242 від 27.10.2017 «Про внесення змін до Закону України «Про Державну спеціальну службу транспорту» щодо статусу Державної спеціальної служби транспорту».

Законом Державну спеціальну службу транспорту (ДССТ) перепідпорядковано від Міністерства інфраструктури в систему Міністерства оборони. Як зазначається, це надасть можливість оптимізувати складові сектору безпеки і оборони України, підвищити ефективність планування їх застосування, а також забезпечити раціональне використання бюджетних коштів, передбачених для забезпечення обороноздатності держави.

Згідно із Законом, «Державна спеціальна служба транспорту є спеціалізованим військовим формуванням, що входить до системи Міністерства оборони України, призначеним для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період».

Уточнено організаційні засади, структура ДССТ, правові засади її діяльності, порядок призначення керівництва, визначення місць розташування на території України всіх структурних підрозділів служби.

Нагадаємо, що Державна спеціальна служба транспорту була створена у 2004 році на базі Залізничних військ Збройних Сил України та підпорядкована Міністерству транспорту та зв'язку. В 2014 році в структурі Міністерства інфраструктури було утворено Державну службу України з безпеки на транспорті, якій підпорядковано Державну спеціальну службу транспорту.