ВМС отримали від США швидкісні катери Willard Sea Force

ВМС отримали від США швидкісні катери Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M

Редактор Українського мілітарного порталу та волонтер Тарас Чмут, повідомив, що в Одесі успішно освоюються 5 швидкісних катерів Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M – 7-мі та 11-метрових відповідно:

Ціна 11-метрового катера складає близько $850 тис, а 7-метрового в районі $350 тис (ціна залежить від комплектації та умов контракту). Чотири з них підуть у частини спецпризначення ВМС у Одесі та Очакові, а один 7-ми метровий для пошуково-рятувальної служби флоту.

Комплектація шикарна – навігаційна радіолокаційна станція Furuno стоїть на кожному катері!! Наявний станок під 7.62-мм кулемет (що необхідно для спецназу) Також, з ними в комплекті йде ряд "розхідників", ЗІП, та гарантійне сервісне обслуговування від виробника!! І що, як на мене, дуже важливо – двотижнева підготовка тих хто їх буде експлуатувати та обслуговувати, що дозволить значно зменшити шанси убити таку потрібну техніку нашими безрукими експлуатантами.

Для чого потрібні подібні катери? Частинам спецназу для тихої і швидкої доставки груп у визначений район, для патрулювання баз, місць дислокації, портів, рейдів, для протидиверсійної оборони, у якості доглядових для перевірки плавзасобів. У форматі пошуково-рятувальних – для швидкого пошуку на воді. Завдань для них багато.

Потреба ВМС в таких катерах складає не один десяток... Будемо сподіватися, союзники допомагатимуть й надалі.

Окремо хочу подякувати Andrii Ryzhenko за допомогу у висвітлені процесу, фото, та якісні роз'яснення.

ВМС отримали від США швидкісні катери Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M ВМС отримали від США швидкісні катери Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M ВМС отримали від США швидкісні катери Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M ВМС отримали від США швидкісні катери Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M