Мобільний лазне-пральний комплекс МЛПК

мобільний лазне-пральний комплекс

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» презентував Міністерству оборони України мобільний лазне-пральний комплекс.

Комплекс розміщений на базі двох контейнерів, встановлених на шасі автомобіля КрАЗ з причепом (можливе використання іншого шасі вантажопідйомністю не менше восьми тонн).

В одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушіння та прасування натільної білизни та одягу. В технічному відсіку розміщуються дві дизельно-генераторні установки для автономного енергозабезпечення та також спеціальне обладнання для під’єднання до зовнішньої електромережі.

В іншому контейнері обладнаний мобільний лазневий модуль, в якому передбачено можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива.

мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс
фото: Міністерство оборони України

Під час виготовлення комплексу використовувалися стійкі до корозії та ударів матеріали.

За словами заступника Міністра оборони України Юрія Гусєва, на сьогодні в зоні проведення антитерористичної операції вже використовується понад два десятки подібних комплексів від різних виробників.

— До кінця поточного року в Міністерстві оборони України планується закупівля лазне-пральних комплексів. Хто саме буде їх виготовляти для нашого відомства — стане відомо за результатами польових випробувань, — наголосив Юрій Гусєв.


Читати також:Всі бригади Сухопутних військ ЗСУ забезпечать мобільними лазне-пральними комплексами


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України
youtube.com/user/ctrsTVua