Всі бригади Сухопутних військ ЗСУ забезпечать мобільними лазне-пральними комплексами

Ukrainian Military Pages

Минулого року були забезпечені частини Високомобільних-десантних військ та 36-та окрема бригада морської піхоти ВМС, до кінця цього в планах забезпечити всі бригади Сухопутних військ. З початку по одному комплексу, а наступного року до батальйонного рівня.

Про це повідомив радник Президента України та помічник Міністра оборони Юрій Бірюков:

Я видел эти банно-прачечные комплексы в разных местах и состояниях.

Во время передачи в войска первой партии, в октябре 2016 года. В АТО, на базе 1го батальона 79ки этой зимой. На полигоне учебного центра ССО пару дней назад.

Солидная, "военная" штуковина. Продуманная в мелочах, с запасом прочности от... не очень умных ручек.

Сегодня я видел как эти комплексы делают. На заводе, где прямо вот шум-гам-суета-работа. Где инженеры проверяют по чертежам. Где на конвейере стоят заготовки для следующих комплексов.

В прошлом году обеспечили бригады ВДВ и 36ю бригаду.

В этом году должны обеспечить ВСЕ бригады Сухопутных войск. Сначала по одной машине на бригаду, а в следующем году - больше. Будут доводить до батальонного уровня.

Нет, #ничегонеменяется!

Мобільний лазне-пральний комплекс виробляється ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Комплекс розміщений на базі двох контейнерів, встановлених на шасі автомобіля КрАЗ з причепом (можливе використання іншого шасі вантажопідйомністю не менше восьми тонн).

В одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушіння та прасування натільної білизни та одягу. В технічному відсіку розміщуються дві дизельно-генераторні установки для автономного енергозабезпечення та також спеціальне обладнання для під’єднання до зовнішньої електромережі. В іншому контейнері обладнаний мобільний лазневий модуль, в якому передбачено можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото: facebook.com/yuri.biriukov



довідник озброєння і військової техніки