Нацгвардія планує закупити вертольоти Ми-2МСБ-В

МИ-2 МСБ

Генерал-лейтенант Микола Балан, тимчасово виконуючий обов'язки командувача Національної гвардії України, відвідав міжнародну спеціалізовану виставку «Зброя та безпека-2015».

Особливу увагу керівництва Нацгвардії привернули зразки представлені українським підприємством «Мотор Січ». В експозиції, в тому числі, були представлені військово-транспортний вертоліт Ми-8МСБ-В та легкий транспортно-бойовий вертоліт Ми-2МСБ-В.

МИ-2 МСБ
фото © ngu.gov.ua

Модернізований Ми-8МСБ-В може перевозити до 24 військовослужбовців з озброєнням, використовуватися як санітарний вертоліт для 12 поранених осіб або для перевезення 3,5 тон вантажу. Також його можна використовувати як вертоліт вогневої підтримки десанту та сухопутних військ, для знищення броньованої техніки, вогневих точок і живої сили противника.

«Нові двигуни з більшою потужністю, які стоять у модернізованих вертольотах, дають змогу розширити діапазон можливості цієї техніки», – розповів Володимир Семенов, директор з інвестиційних проектів ПАТ «Мотор Січ».

Три військово-транспортних вертольоти Ми-8МСБ-В вже несуть службу в авіації Національної гвардії. За словами начальника управління авіації НГУ полковника Віктора Сліпченка, в планах НГУ – придбати у наступному році легкі вертольоти Ми-2МСБ-В.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України