Шість новинок бронетехніки на виставці «Зброя та безпека-2015»

БТР Варан фото © facebook.com/zbroya.ua

Невеличкий анонс виставки від журналістів Defense Eхpress:
... Взагалі-то новинок на виставці «Зброя та безпека-2015» набагато більше. Про них - у подальших звітах журналістів нашої компанії з виставки «Зброя та безпека», яка завтра відкривається в Києві. Поки ж - кілька фото з передвиставкового дня, де в паузах підготовки нашого стенду Defense Eхpress вдалося пробігтися по іншим майданчикам. Як проміжний підсумок - виділив для себе 6 нових «бронехітов». Фото яких і докладаю:
1. Концепт плаваючого бронетранспортера 8х8 «Варан». Концепт розроблений з урахуванням перспективних потреб Національної гвардії з компонуванням, схожим з БТР «Патрія». Механік- водій, за ним - командир, далі - відділення десанту. Двигун - праворуч від механіка і командира. Виходи для десанту: задня апарель, бічні виходи, люки верхні. БТР «Варан», звичайно, плаваючий. Розробляли-то його корабели, ПАТ «Завод «Ленінська кузня».

БТР Варан БТР Варан БТР Варан
фото © facebook.com/zbroya.ua

2. Також плаваюча і друга новинка від «Ленкузні». Це багатофункціональна броньована машина «Тритон». Перший раз він «засвітився» в нашому ролику для «Укрспецтехніки», який ми робили спільно з компаній. Інтерес до цієї моделі був значний. Тепер вона показана наживо. На фото - етап підготовки «Тритона» до демонстрації, завтра він буде у всій красі і шармі.

БМ Трітон БМ Трітон БМ Трітон БМ Трітон БМ Трітон
фото © facebook.com/zbroya.ua

3. Новий тактичний броньований автомобіль «Барс-8», створений корпорацією «Богдан». Він побільше і поважче, ніж «Барс-6», який «богданівці» демонстрували раніше. Але, наскільки мені відомо, обидва «Барса» пережили значні трансформації в порівнянні зі своєю первинною конструкцією, враховуючи вимоги військових до машин такого класу.

Барс-8 Барс-8 Барс-8
фото © facebook.com/zbroya.ua

4. Львівський бронетанковий завод привіз до Києва довгоочікуваний «Дозор». Навіть два. Дві версії бойової броньованої машини, яку іноді навіть самі розробники називають бронетранспортером, відрізняються за масою. Далі - дві бронеразработкі від Житомирського бронетанкового заводу.

Дозор-Б Дозор-Б
фото © facebook.com/zbroya.ua

5. Це модернізована БМП-1УМ з удосконаленим бойовим модулем, в перспективі на нього може встановлюватися польська система керування вогнем з тепловізором. Йдеться про оптоелектронному комплекті з камерою KLW-1 «Астерія», який, як очікується, буде представлений на виставці на стенді польської компанії РСО SA.

БМП-1УМ БМП-1УМ
фото © facebook.com/zbroya.ua

6. Інша вельми несподівана робота Житомирського заводу - бронеавтомобіль «Овід». Зберігаючи інтригу, поки не буду описувати тактико-технічні можливості, комплектацію і рівні противопульной і протимінної захисту машин. Втім, якщо цікаво - приходьте на виставку самі і персонально розпитайте розробників і виробників цих «хітових броненовінок».

БМ Овод БМ Овод БМ Овод
фото © facebook.com/zbroya.ua

Використані джерела:
Оружие Украины (facebook.com/zbroya.ua)