Збільшено розмір компенсації за піднайом житла

Кабінет Міністрів - грошове забезпечення військових

Після звернення, 4 жовтня, дружини офіцера ЗСУ до Прем'єр-Міністра України у рамках телепроекту «10 хвилин з прем'єр-міністром», вже в понеділок Міністр оборони своїм наказом збільшив розмір компенсації за найм житла та скасував попереднє рішення про її зменшення.

Для забезпечення цього рішення Міністерством фінансів виділено 140 мільйонів гривень, із яких 90 мільйонів на виплати за жовтень та перерахування за попередні місяці, по 25 мільйонів — на листопад і грудень цього року.

На сьогодні мінімальний розмір компенсації за піднайом житла для сімей військовослужбовців складом менше трьох осіб визначено:

  • для міста Києва — 2756 грн.;
  • для обласних центрів — 2067 грн.;
  • для інших населених пунктів — 1378 грн.

Для сімей, що складаються з трьох і більше осіб, — для міста Києва — 4134 грн., для обласних центрів — 3100 грн., для інших населених пунктів — 2067 грн.

Протягом жовтня відбудеться перерахування з подальшою компенсацією коштів за період з травня по вересень. Зазначені видатки будуть забезпечені Міністерством фінансів України.

Довідково:

Грошова компенсація за піднайом (найом) жилого приміщення виплачується відповідно до наказу МОУ від 30 листопаду 2011 року № 737 "Про затвердження Інструкції про організацію забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями":

особам офіцерського складу у разі, якщо вони не забезпечені жилими приміщеннями за місцем проходження військової служби (навчання), не отримали за рахунок держави грошову компенсацію за належне їм для отримання жиле приміщення та перебувають на квартирному обліку, а також якщо військова частина не орендує для них та членів їх сімей житло;

курсантам вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів ВНЗ, які мають сім’ї, у разі ненадання їм жилої площі в сімейних гуртожитках, відсутності таких гуртожитків та жилого приміщення за місцем проходження ними військової служби (навчання).