Легкий евакуаційний вертоліт «ЛЕВ-1»

ЛЕВ-1

ДП «Укроборонсервіс», на аеродромі «Чайка», 1 жовтня представило новий легкий вертоліт «Лев-1» представникам Міноборони України, СБУ, МВС, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

Легкий вертоліт ЛЕВ-1 відповідає вимогам норм льотної придатності гвинтокрилих апаратів нормальної категорії АП-27. Нова розробка здатна швидко евакуювати поранених та постраждалих до місця надання спеціалізованої медичної допомоги, оперативна доставити спеціалістів (військових, цивільних) до місця подій, здійснювати патрулювання та пошуково-рятувальні роботи, перевозити до півтони вантажу. Спеціалісти також зазначили, що вертоліт можна оснастити легким озброєнням.

ЛЕВ-1 ЛЕВ-1 ЛЕВ-1 ЛЕВ-1 ЛЕВ-1 ЛЕВ-1 фото: ДП «Укроборонсервіс»

Вертоліт має 3 місця у кабіні та 2 спеціально облаштованих евакуаційних бокси з бортів, виконаний за одногвинтовою схемою з рульовим гвинтом. Базовою платформою «Лева» є вертоліт Bell-47. Новинку оснастили двигуном ГТД-350 (встановлюється на МІ-2) з повним міжремонтним ресурсом.

Для приземлення та зльоту гелікоптера, завдяки його високій маневреності, невеликим габаритам та малій вазі, не потрібен облаштований майданчик. Ці якості дозволяють йому підняти пораненого чи постраждалого практично з будь якого місця події.

Також перевагою є можливість польоту «Лева» на позамежно малих висотах, невисока шумність та незначна площа бокової проекції зменшують вірогідність виявлення та ураження вертольоту противником під час виконання завдань.



Використані джерела:
Веб-сайт державного підприємства «Укроборонсервіс»
Веб-сайт державного концерну "Укроборонпром"

довідник озброєння і військової техніки