Мімікрія 15 омсбр ЗС РФ під "шахтарів Донбасу"

Автор: Михайло Кузнецов
Ukrainian Military Pages

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm не раз демонструвала факти маскарадів з перевдяганням і мімікрію російських військовослужбовців під бойовиків так званої "новоросії". У результаті чергової розвідки відкритих джерел виявлені нові свідчення перевтілення цілого підрозділу 15-ї окремої мотострілецької бригади з цинічною назвою "Миротворча" – в/ч 90600, Рощинський гарнізон Волзького району Самарської області Центрального військового округу ЗС РФ, яка неодноразово фігурувала в контексті "ростовсько-українських" відряджень.

Здав свою групу товаришів по службі, що воювали на Донбасі, військовослужбовець "Миротворчих сил" ЗС РФ Євген Іванов (архіви: профіль, фотоальбом, контакти), який служить за контрактом у названому військовому підрозділі. Іванов проходить службу в складі РМТЗ (рота матеріально-технічного забезпечення) 15 омсбр, ймовірно, він водій вантажівки Урал-4320.

(клікабельно)
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

За нашими даними, військовослужбовців 15 омсбр почали перекидати на південь Росії з Уралу на початку 2014 року. Самарські "миротворці" встигли взяти участь в операції загарбання Кримського півострова ранньої весни 2014 року.

Далі їх перебазували у прикордонні з Україною райони Білгородської області РФ, націливши на Харківський напрямок. Через деякий час, коли проект "ХНР" з тріском провалився й на Донбасі посилилися бойові дії, в кінці літа – на початку осені 2014 року, підрозділ 15-ї бригади терміново перекинули у прикордонні з Україною райони Ростовської області (одне з місць базування – Кам’янський район), звідки бойові тактичні групи "миротворців" висувалися на територію України для виконання різних бойових завдань.

Особовий склад бригади, що перебуває в "ростовсько-українському" відрядженні, не раз був на ротації, мінялася й техніка. За нашими даними, переозброєння бригади зі старих бронетранспортерів БТР-80 на нові БТР-82А проводили практично в польових умовах, наближених до бойових. Заміна й доставка нової техніки проводилася залізничним транспортом, а от ротація особового складу – військово-транспортними літаками Іл-76МД на аеродроми Міллерово, Ростова й Таганрога.

Ukrainian Military PagesUkrainian Military Pages

Євген Іванов фотографії з "ростовсько-українського" відрядження у свій альбом завантажив 26 червня 2015 року. Точну дату перекидання РМТЗ у Ростов і місце розташування польового табору біля хутора Акатнівка Кам’янського району Ростовської області (за 8-10 км від кордону з Україною) 15 омсбр вдалося встановити, дякуючи товаришу по службі Іванова з медичної роти Віталію Редькіну (архіви профілю, фотоальбому, контактів) – вересень 2014 року.
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Припускаємо, що в кінці вересня 2014 року "миротворці" отримали черговий наказ про чергове "відрядження" в Україну, була сформована колона, готова вирушати. Встановлено номерний знак "Уралу", водієм якого, ймовірно, і є Євген Іванов – 1726АЕ 76 (індекс регіону "76" належить машинам 15 омсбр, бо з’єднання входить до складу ЦВО).

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Чекаючи моменту вторгнення в Україну, підрозділ "миротворців" поступово перевтілюється. Чітко видно стандартну відпрацьовану раніше схему: з автомобільної техніки знімають номерні знаки, не маючи кращого варіанту для фарби кольору "хакі", сині ідентифікаційні знаки "Миротворчих сил" ("МС") зафарбовують тим, що є (у більшості випадків це яскраво-зелена фарба, військовослужбовці перевдягаються в нестатутну форму типу "горка", яку використовують бойовики "новоросії", а також пов’язують білі нарукавні ідентифікаційні пов’язки. Станіславський відпочиває.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

На фотографії нижче ми бачимо типових "шахтарів", які ховають КШМ на базі КамАЗ-43114 у посадці, ймовірно, вже на території України. Тут вам і нестатутна форма одягу, немає знаків розрізнення ЗС РФ на формі й техніці, джгути по-нестатутному на прикладах автоматів і зв’язані ізоляційною стрічкою магазини до АК.

Ukrainian Military Pages

На останніх фотографіях бачимо завантаження техніки на залізничну валку. "Миротворці" повернулися з "відрядження", за що всі гамузом отримали медальки "За військову доблесть".

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Даний матеріал відноситься до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.


Використані джерела:
InformNapalm