Інструктори НАТО навчають Залізну бригаду (фото)

Ukrainian Military Pages Всі фото © Тарас Грень

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ продовжується активна фаза підготовки механізованих підрозділів Збройних Сил України.

Зараз військові інструктори зі Сполучених Штатів Америки, Канади та Литви тренують військовослужбовців першого батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені князя Данила Галицького.

Ukrainian Military Pages

Бійці виконують завдання у складі підрозділів відділення-взвод-рота, вчаться взаємодіяти у складі підрозділу, читати картину бою, викликати та керувати вогнем артилерії, авіації тощо. Навчання відбуваються у повному бойовому екіпіруванні з бойовою стрільбою. Щоразу іноземні інструктори змінюють місце проведення тренувань та мішенну обстановку. Командири підрозділів вчаться ефективно керувати бійцями, не наражаючи їх на небезпеку, оперативно визначати та уражати найбільш небезпечні цілі.

Ukrainian Military Pages

— За допомогою іноземних інструкторів ми пройшли бойові злагодження та індивідуальну підготовку за стандартами НАТО, — розповів командир механізованого взводу старший сержант з позивним «Джон». — Нам цікаво займатись з американцями, адже більшість інструкторів були в «гарячих» точках і викладають, спираючись на власний бойовий досвід.

Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages

За словами молодших командирів, у іноземних колег по зброї багато цікавих методик. Зокрема, як навчити солдата правильно укриватись від ворожого вогню на відкритій місцевості, вести вогонь у відповідь. Також наші бійці вчаться переміщатись по полю бою. Вміння правильно бігати, падати та реагувати на небезпеку не лише зберігає життя, але й дає шанс на перемогу. Також за натівською системою не потрібно все робити відповідно до методичних вказівок. Зіткнувшись з нетиповим розвитком подій, підрозділ збирається в гурт і спільно знаходить вірне рішення.

Ukrainian Military Pages

Багато чому іноземці вчаться й у нас.

— Їм було цікаво, як ми з підручних матеріалів виготовляємо ноші для транспортування поранених, як звільняємо від терористів будинки тощо, — розповів «Джон».

Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages

— Працювати з українськими бійцями надзвичайно цікаво, — зазначив підполковник армії США Марк Стоуфер. — Вже протягом двох місяців ми навчаємо їх індивідуальним і груповим навичкам. Підрозділи Збройних Сил України пройшли бойове хрещення, і я вражений професіоналізмом українських командирів. Він на високому рівні.

Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України