Google Earth розкриває секрети «трофейної» техніки терористів

карта

Аналіз знімків сервісу GoogleEarth від міжнародної спільноти InformNapalm.

У серпні 2014-го було багато розмов про надання Росією “гуманітарної допомоги” Донбасу, який “сепаратисти захищають” від українських солдат. Проти волі України, яка недвозначно висловилася проти таких “гуманітарних конвоїв”, на Донбас потяглися валки об’ємних вантажівок, про вміст яких можна було тільки здогадуватися.

А втім, InformNapalm одного разу вже публікував переконливі докази того, хто саме супроводжує такі “гумконвої” під виглядом МНС. Як дивно, що саме тоді, в кінці серпня 2014-го, стався перелом ситуації на користь “сепаратистів”, у яких несподівано з’явилась велика кількість сучасної зброї та техніки, нібито трофейної.

Але “гуманітарними конвоями” справа не обмежувалася. У цьому розслідуванні ми публікуємо фото-факти того, як Росія концентрувала техніку безпосередньо біля кордону України, колони техніки потім під шумок заходили вглиб України, забезпечуючи подальший перелом ситуації на користь так званих “сепаратистів”, а насправді – на користь Російської Федерації.

Для цього ми проведемо аналіз знімків із сервісу GoogleEarth українсько-російського кордону на початку вересня 2014 року.

Супутниковий знімок сервісу GoogleEarth, датований 04.09.2014. Маркерами позначено розташування військової техніки на території РФ безпосередньо біля українського кордону й прикордонного пункту ДАПП Маринівка. За посадками розміщено двадцять чотири одиниці техніки. Жовтою лінією позначено державний кордон.

Ukrainian Military Pages

Нижче представлені збільшені скріншоти позначених маркерами ділянок C, D, E, F, G, H. Для збільшення натисніть картинку.

карта карта карта карта карта карта

Нагадаю, що на початок вересня 2014 КПП Маринівка, а також стратегічна висота “Браво” на півночі, яку кілька місяців утримували підрозділи 79 оаембр ВДВ ЗС України, були захоплені російсько-терористичними військами.

Цікавий факт, що сервіс GoogleEarth в історії має знімок, датований 05.09.2014, який, можна припустити, був зроблений наступного дня після вказаного вище супутникового знімка. На ньому в точці А (47°52’6.88″N 38°51’18.66″E) ми бачимо колону з десяти одиниць військової техніки, яка повернула на північний захід від КПП Маринівка й рухається вглиб території України.

Припускаємо, в колоні одна військова вантажівка і вісім бойових машин, дев’ята машина, найімовірніше, в дозорі, прикриває рух колони. До речі, така структурна одиниця, як мотострілецька рота, складається з дев’яти чи десяти бойових машин (десять у випадку, якщо командир роти має виділену ББМ). Техніка із точок C, D, E, F, G, H кількістю двадцять чотири одиниці тепер сконцентрована поряд з точкою B (47°51’54.59″N 38°52’36.39″E), але на знімку ми бачимо сімнадцять одиниць.

карта карта карта

Слід зазначити, що візуально техніка на супутникових знімках за 04 і 05 вересня – як не території РФ, так і колони на території України – ідентична.

карта

Так, волонтери InformNapalm, вчергове навели докази того, що міфічна “трофейна” техніка терористів на Донбасі мала (і має донині) цілком визначене походження. Власне, той факт, що Російська Федерація – постачальник терору, давно не новина, якщо подивитися на історію сусідніх країн за останні 24 роки...

Техніка російських окупантів на Донбасі