Олександр Турчинов у Центрі підготовки снайперів НГУ вручив гвинтівки ВМ2 МП-УОС

ВМ2 МП-УОС

Центр підготовки снайперів Національної гвардії України працює за стандартами НАТО, заявив секретар РНБОУ Олександр Турчинов під час вручення нової експериментальної снайперської зброї, виробництва ДК «Укроборонсервіс».

Сьогодні, секретар РНБО України, Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відвідали новий центр підготовки снайперів Національної гвардії України.
«Професійна підготовка снайперів - одне із пріоритетних завдань, яке сьогодні стоїть перед нашими військовими, і Національна гвардія виконує його за високими стандартами НАТО. Задача наших професіоналів - нейтралізувати і знищити терористів і ворожих снайперів, які, порушуючи Мінські угоди, працюють проти наших військових у зоні проведення АТО.

Це складна задача, яка потребує дуже серйозної підготовки, і саме у цьому центрі наші бійці проходять фахове навчання, отримують досвід і знання, які можуть врятувати життя наших солдатів і офіцерів»- сказав секретар РНБО України.
Олександр Турчинов наголосив, що вітчизняні підприємства сьогодні забезпечують Збройні Сили України та Національну гвардію України як важкою військовою зброєю і технікою, так і широким асортиментом високоякісної стрілецької зброї.
«Усім відома автоматична зброя, розроблена українським підприємством «Форт» - відомим виробником стрілецької зброї: пістолети, снайперські гвинтівки, кулемети та автомати», - сказав він, додавши, що концерн «Укроборонпром», зокрема, ДК «Укроборонсервіс», розпочав виробництво снайперської зброї різних калібрів, яка має відповідати стандартам світових виробників.
ВМ2 МП-УОС фото: ngu.gov.ua

Секретар РНБО вручив військовим першу партію експериментальних 7,62-мм снайперських гвинтівок ВМ2 МП-УОС.

ВМ2 МП-УОС, створена на базі гвинтівки Мосіна зр. 1891 року. Гвинтівка оснащена системою глушіння звукового і візуального вихлопу, оптичним прицілом розробки НВО «Фотоприлад», універсальним кріпленням «планка Пикатинни» (англ. Picatinny rail), телескопічним прикладом. Заявлена прицільна дальність 1100-1200 метрів.

ВМ2 МП-УОС фото: ngu.gov.ua
«Ми сьогодні передаємо зброю не тільки для покращення бойової підготовки, але й для її тестування як у Центрі підготовки снайперів, так і безпосередньо на полі бою, і ваші зауваження і пропозиції будуть швидко враховані інженерами і виробниками для покращення якості і надійності зброї», - зазначив Секретар РНБО України.
Ukrainian Military Pages

Олександр Турчинов, також наголосив, що на базі Центру буде створено науково-дослідницьку лабораторію з дослідження та вироблення спеціальних боєприпасів для снайперської зброї, «використання яких дозволить знищувати ворога на далекій відстані».