«Укроборонпром» і «HAVELSAN» вироблятимуть радіолокаційні станції

Ukrainian Military Pages

Спільна розробка та виробництво радіолокаційних станцій – такі домовленості Державного концерну «Укроборонпром» і турецької компанії «HAVELSAN» були закріплені Меморандумом про співпрацю 8 квітня.

«Укроборонпром» має вагомий досвід розробки радіолокаційної техніки. Ми об’єднаємо зусилля з провідною турецькою компанією і розробимо потужний інноваційний продукт, який відповідатиме міжнародним стандартам озброєння», – сказав Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

За його словами, одне із пріоритетних завдань українського ВПК – перехід на міжнародні стандарти у виробництві озброєння та військової техніки. Туреччина є членом НАТО, тому цей досвід дозволить Україні поглибити військово-технічну співпрацю з натівськими країнами.

«Укроборонпром» і «HAVELSAN» домовились в майбутньому розширити співпрацю і в авіаційній сфері.

Компанія «HAVELSAN» входить до Фонду турецьких збройних сил (Turkish Armed Forces Foundation) і є провідним розробником програмного забезпечення для систем управління військами, систем управління озброєнням усіх видів військової техніки (наземної, авіаційної, морської), систем розвідки, спостереження та ідентифікації цілей, систем забезпечення військ (логістика, кадровий менеджмент тощо), тренажерів наземної та авіаційної техніки для потреб Збройних Сил Туреччини та іноземних замовників.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»