У Львові розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ»

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ»

У заході, якій вже вдев’яте відбувається на базі видового військового вишу, беруть участь майже 190 представників військово-промислового комплексу, провідних військових та цивільних науково-дослідних установ, навчальних закладів України, а також волонтерських організацій.

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ Фото: www.asv.gov.ua

Учасники науково-практичної конференції упродовж двох днів обговорюватимуть результати наукових досліджень з питань озброєння та військової техніки Сухопутних військ, обміняються досвідом наукової і науково-технічної діяльності.

Під час заходу будуть розглянуті чимало важливих і цікавих питань, зокрема проблеми розвитку бойових броньованих машин та шляхи їх вирішення, розробка системи підтримки прийняття рішень автоматизованої системи управління тактичної ланки, спеціальні застосування супутникової навігації, можливості вітчизняних підприємств при вирішенні актуальних проблем оснащення Збройних Сил України сучасними зразками озброєння і військової техніки та багато інших.

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ Фото: www.asv.gov.ua

Для обговорення на конференції подано тези та доповіді від майже півсотні установ та організацій, основні з яких розглядаються на пленарному засіданні, решта — під час роботи семи секцій за визначеними напрямками.

Сім секцій присвячених перспективам розвитку озброєння і військової техніки механізованих і танкових військ, спеціальних військ, ракетно-артилерійського озброєння, розробці та модернізації озброєння і військової техніки Сил спеціальних операцій, частин і підрозділів Високомобільних військ та розвідки, актуальним проблемам розвитку систем управління військами тощо.

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ Фото: www.mil.gov.ua

У своєму вступному слові начальник Національної академії сухопутних військ доктор історичних наук, професор, генерал-лейтенант Павло Ткачук, звертаючись до присутніх, зокрема, зазначив:
— Наша конференція проходить в умовах надзвичайно складної воєнно-політичної обстановки. Збройні Сили України перебувають в епіцентрі подій, що характеризують кардинальні зміни світового порядку та європейського повоєнного устрою.
Ситуація на сході нашої країни дала чітко всім зрозуміти, що гарантувати незалежність та цілісність нашої держави може лише боєздатне, оснащене сучасною ефективною зброєю і добре навчене військо. При цьому величезна відповідальність щодо покращення бойового застосування військ у зоні АТО покладається на воєнну науку. Загроза широкомасштабного вторгнення російських військ залишається на порядку денному. У цій ситуації слід докласти усіх зусиль щодо покращення підготовки Збройних Сил, модернізації озброєння та випуску вітчизняної військової техніки.

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ Фото: www.mil.gov.ua

Начальник Академії закликав учасників конференції не притримуватись сталих положень, шаблонів і не боятися сказати нове слово у воєнній науці, висловлювати нові ідеї та оперативно впроваджувати наукові досягнення. Також генерал-лейтенант Павло Ткачук висловив сподівання, що в результаті роботи будуть критично оцінені можливі підходи щодо вирішення існуючих у Сухопутних військах проблемних питань розвитку озброєння та військової техніки та визначені перспективи їх розв’язання.

Зокрема свою продукцію представляють Казенне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування» ім. О. О. Морозова, державні підприємства «Укроборонсервіс», «Завод імені Малишева», «Конструкторське бюро «Південне», «Науково-виробничий комплекс «Прогрес», «Оризон-Навігація», Конструкторське бюро «Луч», акціонерні товариства «АвтоКрАЗ», «Датагруп», «Тернопільський радіозавод «Оріон».

Учасники конференції змогли оцінити тактико-технічні характеристики броньованих автомобілів «Спартан», «Кугуар», «Шрек», наземного роботизованого комплексу, бойового модулю для броньованих машин, мобільного вузла зв’язку, навігаційного комплексу «Базальт-К», автоматизованого комплексу розвідки «Базальт-ЛПР» тощо.

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ Фото: www.asv.gov.ua

IX міжнародна науково-технічна конференція Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ Фото: www.mil.gov.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного